ACTUEEL   lees meer »

UW PARTNER VOOR DE STUDIEREIZEN MAROKKO

Studiereizen Marokko is een professionele organisatie met veel ervaring op het gebied van studiereizen en uitwisselingsprogramma's met Marokko. Wij organiseren studiereizen, zowel in opdracht (maatwerk) als in eigen beheer met open inschrijving. Studiereizen Marokko bestaat sinds 1999 en is een initiatief van Mohamed Aaliouli. In de afgelopen 17 jaar hebben veel PO en VO-scholen, opleidingen, overheidsinstellingen en groepen uit het bedrijfsleven via ons - en naar volle tevredenheid - een studiereis gemaakt naar Marokko. 

DE ORGANISATIE

ScannedImageMohamed Aaliouli is onderwijskundige en kent het onderwijs en de samenleving, zowel in Nederland als in Marokko, van binnenuit. Mohamed is geboren in Al Hoceima, een plaats in het noorden van Marokko. Veel Marokkaanse Nederlanders komen uit deze regio. Mohamed heeft de basisschool en de school voor voortgezet onderwijs in Al Hoceima doorgelopen. Daarna heeft hij Sociale Wetenschappen aan de universiteit van Fes gestudeerd. In 1983 kwam hij naar Nederland, waar hij Onderwijskunde heeft gestudeerd en jarenlange ervaring heeft opgedaan als onderwijsadviseur bij een Onderwijsbegeleidingsdienst. Zijn expertise ligt vooral op een aantal terreinen, w.o. Onderwijs en burgerschap, Inburgering, Nederlands als Tweede Taal, Ouderbetrokkenheid bij het onderwijs en Internationalisering in het onderwijs. Daarnaast heeft hij veel ervaring met diversiteitsbeleid. Met zijn kennis van de talen in Marokko, de Marokkaanse samenleving en het onderwijs, heeft hij deelnemers aan Studiereizen veel te bieden.


KENMERKEN VAN ONZE ORGANISATIE

We onderscheiden ons op een aantal belangrijke punten van andere organisaties:
• we hebben onderwijskundige achtergrond en beschikken tevens over een brede kennis van Marokko en de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. We werken nadrukkelijk niet met (Marokkaanse) begeleiders die de Nederlandse situatie niet goed kennen. 
• onze studiereizen zijn geen incidenten. Na de terugkeer uit Marokko besteden we veel aandacht aan een natraject. De individuele deelnemer kan altijd ondersteuning van ons verwachten bij het maken van een vertaalslag naar zijn/haar specifieke werksituatie. 
• in Marokko beschikken we over een breed netwerk dat garant staat voor een hoge kwaliteit van de studiereis. Onze deelnemers krijgen toegang tot de instellingen die relevant zijn voor de context van hun werk.
• naast een gedegen inhoud hechten we aan een zeer goede organisatie. In Marokko werken we uitsluitend met goede en gekwalificeerde accommodaties. We logeren in prima hotels en zorgen dat deelnemers kennis maken met het beste van de Marokkaanse keuken. De technische kant van de studiereizen wordt verzorgd door geselecteerde ANVR-reisbureaus. 

Ons aanbod is met name gericht op (onderwijs)instellingen, gemeenten, politie, welzijnsorganisaties en begeleiders die te maken hebben of krijgen met Marokkaans-Nederlandse kinderen en hun ouders.
(klik op foto voor vergroting)